Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα σκεφτόμουν απ το πρωί για πιο θέμα να γράψω. Δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου ήταν και μια περίεργη μέρα σήμερα.

Έτσι αποφάσισα να γράψω για εκείνες τις μέρες που τίποτα δεν σου πάει καλά απ το πρωί. Κι είναι φοβερό γιατι η παροιμία που λέει πως  η καλή μέρα απ το πρωί φαίνεται τελικά αποδεικνύεται πέρα για πέρα σωστή.

Ξυπνάς και το νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά. Όλα ξεκινάνε ανάποδα είναι πολύ πιθανό ακόμα και να πέσεις απ το κρεβάτι την ώρα που πας να σηκωθείς. Δεν σου πετυχαίνει ο καφές, δεν ανάβει καλά το πρώτο τσιγάρο της μέρας. Όλα σου φταίνε. Δεν πετυχαίνει η γραμμή του αιλάινερ. τα φρύδια σου είναι στραβά. Και κάνεις το λάθος να βγείς απ το σπίτι. Στον δρόμο γίνεται χαμός. Αν οδηγείς είναι πολύ πιθανό να μείνεις μεσ την μέση του δρόμου, αν πας με τα πόδια μπορεί να σε κουτσουλίσει περιστέρι, αν μπεις στο λεωφορείο μπορεί ο οδηγός να κλείσει την πόρτα πριν μπεις και να μην σου ανοιγεί. Και φτάνεις στην δουλειά κι ο προιστάμενος έχει νεύρα και ξεσπάει πάνω σου γιατι δεν του αρέσει το χτενισμά σου κι η ξυνή του γραφείου στην λέει συνεχώς. Εσύ πια έχεις φτάσει στα οριά σου λίγο ακόμα και θα βγάλεις καπνούς απ τα αυτιά.

Κι αναρωτιέσαι τι κάνω για να μην τρελαθώ κι αρχίσω και τρέχω στο δρόμο ουρλιάζοντας?

Δύο λύσεις

Η μία είναι αν έχεις την δυνατότητα,  αποφεύγεις να βγεις απ το σπίτι κάνεις γιογκα και υπομένεις στοικά να τελειώσει αυτή η μέρα και να φύγει η γρουσουζιά.

Επειδή όμως αυτή η λύση δεν είναι εφικτή για όλους το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας.
Αν βρίσκεστε στην δουλειά κάντε ένα διάλειμμα, Πάρτε τον καφέ και τα τσιγάρα σας και βγείτε έξω. Πάρτε 3-4 βαθιές ανάσες. Αφού ηρεμήσετε ανάψτε ένα τσιγαράκι και απολαύστε το καφεδάκι σας.
Όταν επιστρέψετε στο γραφείο κάντε απλά την δουλειά σας και μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ακούει τίποτα απ ότι λέγεται γύρω σας. Επιστρατεύστε την επιλεκτική ακοή. Που θα πάει μέρα είναι θα τελειώσει.
Όταν επιστρέψετε σπίτι κάντε ένα ζεστό μπάνιο και χαλαρώστε στον κανάπε σας. Κάντε ότι σας χαλαρώνει για να αισθανθείτε καλύτερα. Μην σκέφτεστε την μέρα που πέρασε να σκέφτεστε την μέρα που θα έρθει.

Γιατί πως να το κάνουμε Αύριο ξημερώνει μια καινούργια καλύτερη μέρα.


1 σχόλιο:

Aνθήλη είπε...

Πόσες τέτοιες μέρες..........